maanantai 20. kesäkuuta 2016

Aloitus

Oon kyllästyny siihen, kuinka media muovaa nykyään nuorille naisille tietynlaisen muotin, jonka mukana tulee ohjeet: "Tää on kaunista. Sun pitää näyttää tältä. Muuten et oo onnellinen tai arvokas". Instagramissa varsinkin törmää usein Victoria's Secretin näkösiin mallikuviin, jossa on monta tuhatta mallin luista vartaloo ylistävää kommenttia ja #goals. Ihan huomaamatta vajoo siihen maailmaan, kun ei nää itteensä enää kauniina ja alkaa verrata itseään muihin. Peilin eteen mentäessä huomaa joka päivä eilistä enemmän virheitä omassa kropassa, joista haluaisi eroon. "Liian paksut reidet, ruma nenä, liian ohuet huulet, epätasanen iho…" Tähän syvään kuoppaan on helppo pudota, mutta josta on ihan hiton vaikee päästä pois. Valitettavinta tässä asiassa on se, että jotkut ei pääse kapuamaan sieltä ylös vaikka haluais. 

Oon 21-vuotias meikki- ja kauneustuotefriikki, joka monen vuoden taistelun jälkeen edelleenkin opettelee rakastaa itseään sellasena kuin on. Oon aina rakastanu pukeutumista ja ihania kenkiä, sekä seurata muotimaailman käänteitä netistä, sosiaalisessa mediasta ja lehdistä. Meikkaus ja laittautuminen on mulle terapiaa ja taidetta samaan aikaan, koska joka kerta meikatessa löytää uusia tapoja korostaa omaa persoonallista kauneuttaan. Taistelen sitä median syöttämää ajatusta vastaan, että vaan langan laihat mallit on oikeutettuja muotilehtien kansiin tai muihin mainoksiin. Perustin tän kauneusblogin, koska uskon siellä ruudun toisella puolella olevan muitakin, ketkä on samaa mieltä tän asian kanssa. Aion puhua kaikkien vartalotyyppien ja kasvonpiirteiden puolesta, sillä mä uskon jokaisen ihmisen olevan kaunis vaikka media ja muut ihmiset yrittäis syöttäis jotain muuta.

Tää blogi keskittyy yksilön kauneuden arvostamiseen sekä median antaman kauneudenkuvan kritisoimiseen. Ja tästä se alkaa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti